2018 Yılının 4. Üye Buluşması Gerçekleştirildi

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 02 Temmuz 2018

Türki̇ye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Olarak 2018 Yilinin 4. Üye Buluşmasını Sarıyer Marmaracık Gençlik Kampı Tesislerinde Gerçekleştirdik.

63 üye kurumun 200’den fazla temsilcisiyle iştirak ettiği toplantı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TGSP yöneti̇m kurulu başkanı Halit Bekiroğlu yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin ve İslam aleminin içinden geçtiği zor şartlar ve bu zor şartlarda kurulan TGSP’nin önem ve ehemmiyetine vurgu yaptı. Zorlukları aşmada gençliğe ve gençlik STK larından oluşan TGSP’ye bu yeni dönemde önemli görevlerin düştüğünün altini çizen Bekiroğlu, konuşmasına TGSP’nin kuruluş amaçları ve başkanlığı dönemi içinde yapılan faaliyetlere başlıklar halinde değindi. Konuşmanın sonunda görevinin dönemsel olduğunu hatırlatan Bekiroğlu yeni dönemde görevi̇ başkan yardımcısı Ömer Faruk Terzi’ye devredeceğini söyledi. Bekiroğlu konuşmasını herkese teşekkür ederek ve helallik isteyerek bitirdi. TGSP yeni dönemsel başkanlığını devralan Ömer Faruk Terzi yaptığı kısa teşekkür konuşmasının ardından selefi̇ Halit Bekiroğluna hizmetlerinden dolayı Kuran-ı Kerim hediye etti.

Üye buluşması programının öğleden sonraki bölümünde, YK üyesi Ahmet Sözbilir moderatörlüğünde “ meselelerimiz ve çözüm önerileri” başlığı altında üyelerle karşılıklı müzakere yapıldı.

Programin üçüncü bölümünde ise üye kurumlar arasından seçilen “ örnek uygulama sunumları” yapıldı. Programın son bölümünde ise üye kurum temsilcileri ile samimi bir ortamda hasbihal yapıldı.