3. Olağan Genel Kurul Gerçekleştirildi

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 10 Ocak 2022

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu 8 Ocak 2022 tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 3. Olağan Genel Kurul ile yeni dönemine başladı.

8 Ocak 2022 tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 3. Olağan Genel Kurul ile Ömer Faruk Terzi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ali Haydar Ustaosmanoğlu’na devretmiş oldu. TGSP’ye üye STK’ların temsilcileri ile gençlerin davetli olduğu 3. Olağan Genel Kurul’a TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve birçok öncü isim katılım sağladı.


Salih Yüzgenç’in sunuculuğunda gerçekleştirilen toplantıda başkanlık görevini devreden Ömer Faruk Terzi gerçekleştirdiği konuşmada TGSP’nin ne zaman, nasıl kurulduğundan ve amacından bahsetti.


Ömer Faruk Terzi’nin konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Kürşat Karaca TGSP’nin 2020-2021 Faaliyet Raporunu sundu. TGSP Yönetim Kurulu Üyesi olan N. Bilal Erdoğan selamlama konuşmasında “Gençlik çalışmalarını gençler eliyle yapmalı, gençlere yaptırmalıyız.” ifadelerini kullandı. Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, gençlerden ümitli olduğunu dile getirirken “Gençlerimizin toplumun genel yapısından bir farkı yok. Yani ileri yaştakiler neyse mesela milli, manevi değerlerimize ne kadar bağlıysa, gençlerimiz de o kadar bağlı.” ifadelerine yer verdi.


TBMM Başkanı konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Sivil Toplum Merkez Üssü(STMÜ) sunumunu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Özüduruk sundu. STMÜ sunumunun ardından Divan Kurulu ile mutabakat metni düzenlemeleri sunuldu ve onaylandı. Yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin hangi STK’lardan olacağı sunulduktan sonra ise yeni dönem TGSP Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Ali Haydar Ustaosmanoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Program sonunda 2020-2021 döneminde Yönetim Kurulu Üyesi olarak TGSP çatısı altında görevlerini icra eden Yönetim Kurulu Üyelerine hediye takdimi gerçekleştikten sonra ise fotoğraf çekimi ile program sona erdi.