Anadolu Buluşmaları Final Programı Gerçekleşti

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 29 Mart 2022

Gençlik STK’larının gelecek vizyonunun gündemde olduğu Anadolu Buluşmaları Final Programı 26 Mart’ta Ankara’da gerçekleşti.

Bugüne kadar 3 binin üzerinde STK temsilcileri ile bir araya gelinen Anadolu Buluşmaları’nın Final Programı Ankara’da gerçekleşti. Başkentte düzenlenen ve Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur illerinden 400’ün üzerinde kişinin katılım sağladığı buluşmada TGSP Yönetim Kurulu Üyeleri ve STK temsilcileri gençlik çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. 

TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu yaptığı konuşmada bu buluşmaların sonuç raporunun çıkarıldığını belirterek elde edilen rapordan bahsetti. Rapora sonucuna göre; gençlerin sivil toplum faaliyetlerinin merkezine alınması, gençlere daha çok saha açılması ve gençlere inisiyatif tanınması, sivil toplum kuruluşlarının birbirleri ile ortak faaliyetler gerçekleştirmesi, yardım, barınma vb. faaliyetlerin yanı sıra gönüllü gençlerin kendi tasarlayabilecekleri etkinlikler için teşvik edilmesi ve imkân verilmesi, sivil topluma nitelikli gönüllü gençlik liderlilerinin kazandırılması gerektiği aktarıldı.

Ayrıca gençlerin yargılanması yerine onlara güvenilmesi gerektiğini ifade ederek “Biliyoruz ki bugün buraya gelen herkesin amacı gençlere daha iyi imkanlar sunabilmektir. Anadolu Buluşmaları Final Programımız bir son değil başlangıç.” sözlerine yer veren TGSP Yönetim Kurulu Başkanı, “Anadolu Buluşmaları son buluyor ancak Anadolu Gençlik Buluşmaları ile yakın zamanda tekrar sahada olacağız.” sözleriyle gençlere yönelik düzenlenecek olan Anadolu Gençlik Buluşmaları programının müjdesini verdi.