Anadolu Öğrenci Birliği Uluslararası Öğrenci Buluşması -2- Gerçekleştirildi

  • Anadolu Öğrenci Birliği
  • STK HABERLERİ, SOSYAL
  • 27 Aralık 2018

20 Ülkeden 40 Üniversiteden 230 öğrencinin katılımıyla Uluslararası Öğrenci Buluşmamızı 15-16 Aralık tarihleri arasında Gaziantep'te gerçekleştirdik.

Anadolu Öğrenci Birliği Dış İlişkiler Biriminin organize ettiği “Yeryüzü Gençlik Uluslararası Öğrenci Buluşması” 15-16 Aralık tarihlerinde Gaziantep Bülbülzade Vakfı’nda Türkiye’nin dört bir yanındaki 20 üniversitede eğitim gören 40 ülkeden 230 öğrencinin katılımlarıyla gerçekleşti.Program Anadolu Öğrenci Birliği Genel Başkanı Mesut Çaça ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Muhammed Fatih Eren’ in selamlama konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ‘Gençliğin ve Eğitimin Uluslararasılaşması’ üzerine hasbihal gerçekleştirdi.

Akabinde Türkiye’yi bisikletiyle gezen İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Senegalli Mustafa Ndiaye ‘Afrika’dan Türkiye’ye Gelen Selam” başlığıyla anılarını paylaştı.

Çad’tan Ahmet İbrahim, Bangladeş’den Faysal Mahmut, Afganistan’dan Abdul Wahab, Arnavutluk’tan ise Elham Yaşari ‘Neden Geldik, Nasıl Geldik?’ üst başlığı ile yol hikayelerini anlattı.

Buluşmanın ilk günü  yapılan workshop çalışması,raportörlerin sunumları ve müzik dinletisi ile son buldu.

Programın ikinci günü Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ‘Medeniyet Tasavvurumuz ve Ümmet Bilinci’ konulu hasbihallerini gerçekleştirdi. Buluşma, toplu fotoğraf çekiminin ardından Gaziantep Şehir ve Kültür Gezisi ile son buldu.