Başkanımız Ömer F. Terzi Anadolu Ajansı'na Konuştu.

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 04 Aralık 2020
  • Mahmud Esad ARAR

Başkanımız Ömer F. Terzi, Anadolu Ajansı (AA)'na yaptığı değerlendirmede kurumsal faaliyetlerimiz, projelerimiz hakkında bilgi verirken, Ülkemizin geleceği olan gençlerimize yol göstermek için üstlendiğimiz önemli görevlerimizi ve STK'larımız aracılığı ile de ülkemizin ekonomik, teknolojik, sportif, sosyal ve de kültürel alanda kalkınmasında etkin rol alma hedeflerimizi vurguladı.

Başkanımızın AA'ya verdiği Mülakattan başlıklar;

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), 2020 Türkiye Gençlik Zirvesi (TGZ) ödülleri kapsamında gençlerin özgün, ilham veren ve iyi örnek oluşturan sosyal girişimcilik projelerini ödüllendirecek.

Türkiye'deki gençlik STK'larını ve iş dünyasının gençlik yapılanmalarını bir araya getirerek, daha güçlü projelere imza atılmasına öncülük eden ve çatı kuruluş görevi üstlenen TGSP, 2020 TGZ ödüllerine hazırlanıyor.

TGSP'nin özgün, ilham veren, iyi örnek oluşturan sosyal girişimcilik uygulamalarını teşvik amacıyla vereceği ödüller için son başvuru tarihi 13 Aralık olarak belirlendi.

Gençliğe yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ile 15-29 yaş arasındaki genç adaylar, projelerini anlattıkları en fazla 3 dakikalık videolarla zirveye başvuru yapabilecek.

Başvuru koşullarına göre, projenin toplumsal bir problemin çözümüne katkı sağlaması, kar amacı gütmeyen uygulama olması, gençlerin öncülüğü ve aktif katılımı ile gerçekleştirilmesi, projenin tamamı veya bir kısmının uygulanmış ve güncel olması, Türkiye'de ve dünyada bilinen benzeri bir uygulama olmaması gerekiyor.

Toplam 65 bin TL'lik ödül verilecek
Zirve kapsamında, toplumsal bir problemin çözümüne katkı sağlamayı amaçlayan ve kar amacı gütmeyen projeler değerlendirilerek 3 en başarılı proje ödüllendirilecek.

Özgün, ilham veren ve en iyi örnek oluşturan sosyal girişim projelerinin ödüllendirileceği zirvede, birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye ise 15 bin TL ödül verilecek.

"STK'lara kapasitelerini artıracak eğitimler veriyoruz"
TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformu kurarken Türkiye toplumunun her kesimini nitelikli hale getirmeyi gaye edindiklerini, "Nitelikli STK, nitelikli genç, nitelikli toplum." Gençlerimiz gönüllü olarak toplumun yararına olabilecek ve bir sorunu çözebilecek işler yapıyorlar, bizim de bunları teşvik etmemiz ve ödüllendirmemiz gerekiyor."

Terzi, projenin eğitim, kültür, sanat, spor, dezavantajlı gruplar, teknoloji gibi herhangi bir alanda olabileceği, bu anlamda bir kategori sınırlaması olmadığını belirtti.

- Gençlere "yarışmaya mutlaka başvurun" çağrısı

Toplumun gençlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Terzi, gençlere, "Gençlerimiz çok güzel işlere imza atıyorlar. diye seslendi.

Terzi, zirvenin merkezinde "Türkiye Gençlik Profili" anketinin olduğunu, bu anketi mutat olarak aynı ya da benzer sorularla 2 yılda bir yapıp karşılaştırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda anket sonuçlarını paylaşmak için de zirveyi 2 yılda bir kasım ayında düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

- "STK Mükemmeliyet Merkezi Projesi" hedefi

Sivil toplum kuruluşlarını geliştirmek için "STK Mükemmeliyet Merkezi Projesi"ni hayata geçirmeyi hedeflediklerine de değinen Terzi, şunları kaydetti:

"Herhangi bir genç 'Ben bir şeyler yapmak istiyorum.' dediği zaman kuluçka merkezinde başlayarak her türlü eğitimlerin verildiğini bir merkezi kurmak istiyoruz.

Haberin AA anasayfasındaki tam metni için lütfen tıklayınız.