BESADER 6. Olağan Genel Kongresi Yapıldı

  • Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
  • STK HABERLERİ
  • 20 Kasım 2019

BESADER olarak, tüzük gereği iki yılda bir yaptığımız Olağan Genel Kongrelerimizin 6.sını 20 Aralık 2019 Cuma günü Eyüp’teki İMH Bahariye Mevlevihane’sinde gerçekleştirdik.

Sunuculuğunu Hayri Özturan’ın yaptığı, üyelerimiz, öğrencilerimiz ve Balkan gönüllülerinden oluşan güzide bir topluluğun şahitliğinde gerçekleşen 6. Olağan Kongremiz, sahil kenarında yapılan yemek ikramını müteakip, Kur’an tilaveti ile başladı.

Kur’an tilavetini ardından, kongre sürecine geçildi. Öncelikle BESADER’in geçmiş dönemde yaptığı çalışmaları ve hizmetleri anlatan bir sunum yapıldı. Dernek başkanımız Semih ŞENKARDEŞLER’in, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği sunum büyük bir ilgiyle takip edildi. Özellikle, BESADER’in yeni merkezine taşınmasıyla birlikte başlattığı kurslar, dersler ve seminerlerin yanı sıra, Hanımlar Komisyonumuzun faaliyetleri, Selimpaşa Erkek ve Silivri Kız İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirilen Balkanlı öğrencilerle ilgili çalışmalar, Selimpşa İHL erkek öğrenci yurdunun kullanımına ve idaresine ilişkin MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol, öne çıkan ve dikkat çeken başlıklar oldular.

Müteakiben Kongrenin diğer gündemlerine geçildi. Gündem gereği önce kongreyi yönetmek üzere Divan Heyeti oluşturuldu. M. Vefa BERKLİ’nin teklifi ile Birol BILDIRCIN, Orhan KITAY ve Abdülnasır VATANSEVER Divan Heyetine seçildiler. Divan heyetinin yönetiminde sırasıyla; Yönetim ve denetim kurullarının faaliyet ve hesap raporlarının okunması, tahmini bütçenin görüşülmesi ve oylanması, Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi gerçekleştirildi. Açık oylama ile yapılan seçim sonucunda, salonda mevcut üyelerin tamamının oylarıyla, 20 kişiden oluşan yeni yönetim ve denetleme kurulu yedekleriyle birlikte belirlenmiş oldu.