Cumhurbaşkanı Erdoğan TGZ'ye Katıldı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 05 Kasım 2018

Politika kurullarından birisinin bünyesinde, gençlerle ilgili bir alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz.

Politika kurullarından birisinin bünyesinde, gençlerle ilgili bir alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Sosyal Girişimcilik Ödüllerini de sahiplerine verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirvedeki konuşması satır başlarıyla şöyle:

"Türkiye Gençlik Zirvesi'nin başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Türkiye gençlik sivil toplum kuruluşları kuruluşunu, böylesine anlamı bir zirveye öncülük ettiği için tebrik ediyorum. Her kurumun gençlikle ilgili görevleri vardır. Tabi bu durum gençlik politikalarını takip edebileceğimiz yapılar oluşturmamıza mani değildir. Bu sebeple, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından birisinde gençlerle ilgili alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Böylece bu müjdeyi gençlerimizle paylaşmış olalım. 

Bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen kurumlarımızı da gönülden tebrik ediyorum. Siz değerli gençlere de şükranlarımı sunuyorum. Zirvenin gençliğe yönelik çalışma yürüten STK'lar arasındaki işbirliğini güçlendireceğine inanıyorum. 

"BURADAN MÜJDEYİ VERİYORUZ"

"Türkiye Gençlik Zirvesi'nde olduğum için çok mutluyum. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'ndan birisinde gençlerle ilgili alt kurul oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Buradan bu müjdeyi de gençlerimize veriyoruz. Devletin de, toplumun da asli görevi gençleri tanımlamaktan ziyade anlamaya çalışmaktır. Gençlerle sürekli yüz yüze görüşmemiz, konuşmamız şart. Gençlerle buluşmaya hep önem verdim, vermeye de devam ediyorum. Gençlerin endişelerini ortadan kaldıracak politikalar geliştirmek bizim en önemli politikalarımızdan biridir.

'BİZİM HAZİNEMİZ GENÇLİKTİR'

37 ilden 8000 gençle yapılan araştırmada gençlerin isteklerini tarttık. Bu araştırma bize yol gösterecektir. Gençlerimizle daha çok yüz yüze görüşmeler yapmamız gerektiğini biliyoruz.

Bizim hazinemiz gençliktir. 2002'den beri en büyük çabamız eğitim konusunda tüm gençlerimizin aynı imkanlara sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Üniversite sayısını artırdık. Bazıların eleştiriyor. Ama Iğdır, Hakkari gibi illerde öğrencilerin şehirlerinde üniversite okumasını sağladık. Yurtlardaki şartları iyileştirdik. Oda sayılarını artırdık. Koğuş sisteminden karyola sistemine geçtik. En büyük sorun harç değil miydi? Biz kaldırdık bunu. Gençlerimizin ve ailelerimizin üzerinde bu yükü aldık. Ama unutuluyor bunlar.