Fransa İslam Düşmanlığı Raporu Hazırlandı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • STK HABERLERİ
  • 13 Temmuz 2021

'Fransa İslam Düşmanlığı Raporu' hazırlandı Üye tüm kuruluşlarımızı destek vermeye davet ediyoruz.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2 Ekim 2020 tarihinde yaptığı konuşmada "İslam, dünyanın her yerinde kriz yaşıyor" ifadesini kullanmış, “İslam'ın, Fransa'da, cumhuriyetin ortağı olması için yapılandırılması gerekiyor” şeklinde konuşmuştur. Bu konuşmanın öncesinde ve sonrasında, Müslümanlara ait ibadet yerlerinin,  okul ve derneklerin kapatılması, helal gıda reyonlarının kaldırılması yönündeki İçişleri Bakanının beyanatı, camilere yönelik saldırılar, okul gezilerinde başörtülü velilerin maruz kaldığı şiddet vakaları ve daha birçok hadise, Müslümanlara yönelik ayrımcılığın münferit vakalardan çıktığını, siyasetçiler tarafından normalleştirilmeye, politika malzemesi yapılmaya ve toplumda da yaygınlaşmaya başladığını göstermektedir.

Bu kapsamda İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER), Avrupa Konseyi Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu (ECRİ)’na yönelik bir rapor hazırlamıştır. Bu rapor Türkiye ve farklı ülkelerden STK’ların imzasıyla İngilizce olarak ilgili Komisyona iletilecektir.

Ekte sunduğumuz raporu kurumsal olarak imzalamanız için Yönetim Kurulunuzun onayladığını ifade ederek vektörel logonuzla birlikte 21 Aralık 2020 tarihine kadar ikadder@hotmail.com adresine göndermenizi rica ederiz.

Saygılarımızla

RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ