GENÇ İHH MAKEDONYA'DA GENÇLİK MERKEZİ İNŞA EDİYOR

  • Genç İHH
  • STK HABERLERİ
  • 12 Aralık 2020

Genç İHH, Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te 'Gençliği İnşası' mottosuyla Yakup Hasibi Gençlik Merkezi projesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Üsküp, Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehri. Ülkenin genelinde olduğu gibi Üsküp'te de Müslümanlar azınlıkta. Ülkenin yüzde 63'ünü Hristiyanlar, yüzde 35'ini ise Müslümanlar oluşturuyor. Üsküp, aynı zamanda, ülkenin üniversite şehri olarak biliniyor. Ülkedeki üniversite öğrencilerinin yüzde 80'i Üsküp'te eğitim görüyor. 

Müslümanlar azınlık ve sosyal statü olarak avantajsız konumda oldukları için bazı hizmetler mahrum kalıyorlar. Bu hizmetlerin başında eğitim geliyor. Maddi yetersizlikten dolayı eğitim alamayan gençler diğer Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kalıyor. Vakfımızın, Üsküp'te okuyan üniversite ve lise öğrencilerinin güvenle kalabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir geçlik merkezi inşa etme çalışmaları devam ediyor. Gençlik merkezi tamamlandığında burada onlarca öğrenci barınacak ve yüzlerce öğrenci sosyalleşecek, arkadaş olacak. Bununla birlikte, eğitimlerine daha rahat ve maddi kaygıları olmadan devam edebilecekler.

Gelin, Üsküp'te inşa etmeye başladığımız gençlik merkezini hep birlikte tamamlayalım. Öğrenciler maddi kaygıları olmadan eğitimlerine kolayca devam edebilsin.

Destek olmak için GENCLIK yazıp  4072'ye SMS göndererek 27 TL ya da 3072'ye

SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz.