Genç Türkiye Forumu’nun İkincisi Nevşehir’de Gerçekleştirildi

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 27 Eylül 2022

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen Genç Türkiye Forumu projesi, İç Anadolu bölgesinden 200’ün üzerinde gencin katılımı ile Nevşehir ilinde, 20 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşti.

Gençlerin düşüncelerini kamuoyu ile somut bir şekilde paylaşabilmek adına düzenlenen Genç Türkiye Forumu projesinin ikinci programında “Mülteci Algısı” konusu ele alındı. Foruma katılan gençlere belirli sorular yöneltilerek Sorun Tespiti, Tartışma ve Çözüm Önerileri oturumlarında “Mülteci Algısı” konusu üzerinde duruldu. 13 farklı şehirden, 17 Üniversite’den, 200’ün üzerinde öğrencinin katıldığı oturumlarda 15 moderatör ve 15 raportör eşliğinde raporlamalar yapıldı. Düzenlenen oturumların ardından genel müzakere yapıldı. Taha Hüseyin Karagöz moderatörlüğünde gerçekleştirilen genel müzakerede İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan ile Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık konuk oldu. Programa katılan gençlere söz hakkı verilerek mülteci algısı üzerine konuşuldu. 

Türkiye’nin yedi bölgesinde hayata geçirilmesi planlanmakta olan Genç Türkiye Forumu’nun ilki İzmir ilinde Ege Bölgesindeki gençlerin katılımı ile düzenlenmişti. “Türkiye’nin Gençleri Yurt Dışı Algısı” araştırmasının çalıştayını düzenleyerek elde edilen bulgular raporlaştırılmıştı. Önümüzdeki aylarda yeni konular ve yeni araştırmalar ile Türkiye’nin yedi bölgesinde forumun gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.