Genç Türkiye Forumu Bursa

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 13 Aralık 2023

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen Genç Türkiye Forumu 9 Aralık 2023 tarihinde Bursa’da gerçekleştirilecektir.

Türkiye’nin 7 bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan Genç Türkiye Forumu’nun altıncısı Marmara Bölgesinden öğrenim gören/görmüş üniversiteli gençlerin katılım ile Bursa’da gerçekleştirilecektir. Türkiye genelinde “Gençlerin İnsan Hakları Algısı” konusu ile bir anket çalışması gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları gençlerin katılımı ile çalıştay formatında ele alınarak çözüm önerileri üretilecektir. Marmara Bölgesinde bulunan İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir illerinden gençlerin katılım öngörülmektedir. 

Gençlerin İnsan Hakları Algısı konusu ile Türkiye genelinde yapılan anket çalışması değerlendirilerek koordinatörler tarafından çalıştay formatı için düzenlenir. Çalıştay öncesi oluşturulan kılavuz soruları masa moderatörleri ile paylaşılır. Moderatör eşliğinde rastlantısal olarak oluşturulan 15 kişilik masa katılımcılarının görüşleri, raportör tarafından raporlaştırılır. Çalıştay metodolojik olarak üç aşamadan oluşmaktadır. Kılavuz sorularından yola çıkarak sorun tespit, sorun analiz ve çözüm önerileri şeklinde üç aşamalı olarak oturumlar yürütülmektedir. Çalıştay sonrası elde edilen sorun ve çözüm önerileri genel müzakere oturumunda değerlendirilmektedir.

Müzakere oturumu Fulya Öztürk’ün moderatörlüğünde Sayın N. Bilal Erdoğan ve Sayın Abdulhamit Gül’ün katılımı ile gerçekleştirilecektir. Katılımcılarımız gençlere kulak vererek gençlerin sorunlarına yine gençlerle birlikte çözümler üreteceklerdir. Çalıştay sonrası çıktılar analiz edilerek bir rapor formatında kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

GENÇ TÜRKİYE FORUMU – 6

PROGRAM AKIŞI

9 Aralık 2023 Cumartesi

09.00 - 10.00 Kayıt

10.00-10.15 Açılış Konuşmaları

10.15-12.00 Sorun Tespit Oturumu

12.00-13.30 Mola

13.30-15.00 Tartışma Oturumu

15.30 - 16.00 Mola

16.00-17.30 Çözüm Önerileri Oturumu

17.30 - 19.00 Akşam Yemeği

19.00 - 21.00 Genel Müzakere

Moderatör Fulya Öztürk

Sayın N. Bilal Erdoğan

Sayın Abdulhamit Gül 

21.00 - 21.15 Kapanış

Türkiye’nin 7 bölgesinde tamamlanması planlanan Genç Türkiye Forumu’nun her programının ardından elde edilen çıktılar rapor haline getirilmektedir. Tüm Türkiye’de tamamlanan etkinliklerde elde edilen çıktılar ve raporların ilgilileri ile paylaşılacağı bir kapanış etkinliği düzenlenecektir. 


Genç Türkiye Forumu hakkında detaylı bilgiye https://gencturkiyeforumu.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.