GLEP 2 Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimini Tamamladı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 11 Mart 2021

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından ikincisi düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitim Programı’nın Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi Antalya’da gerçekleştirildi.

21-27 yaş aralığındaki gençlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik TGSP’nin düzenlediği Gençlik Liderliği Eğitim Programı 2 için alınan başvuruların ardından mülakatı olumlu sonuçlanan adaylar eğitime hak kazandı. Gençlik Liderliği Eğitim Programı için hak kazanan adayların, Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi için Covid-19 testi yaptırılması sağlandı. Programın ilk aşaması olan Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi, ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde 300’ün üzerinde gençlik lideri adayının katılımı ile hayata geçirildi. 

Antalya’da 15-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi, alanında tecrübeli olan uzman eğitmenler tarafından atölyeler ve seminerler şeklinde uygulandı. Ayrıca eğitim süresince, atölyelerin gerçekleştirildiği salonlar sıkça dezenfekte edilerek Covid-19 kapsamında tedbirler sürdürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun online katılımı ile gerçekleştirilen Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitiminin Kapanış Programında, TGSP Başkanı Ömer Faruk Terzi, TGSP Yönetim Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın gençler ile buluştu. 

Gençlik lideri adaylarının pedagojik becerilerinin yanı sıra liderlik ve organizasyon becerilerinin geliştirilmesi amaçlanan bu Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi’nin tamamlanmasının ardından, gençlik lideri adaylarının bulundukları illerde Takip Eğitimleri ve Stajları devam ediyor.