GLEP Mezun Kampı İlk Kez Gerçekleştirildi

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 30 Eylül 2022

Gençlik Liderliği Eğitim Programından mezun olan gençlerin katılımı ile 28-31 Ağustos 2022 tarihinde, İstanbul’da GLEP Mezun Kampı gerçekleştirildi.

Gençlik Liderliği Eğitim Programından bir dönem eğitim almış ve 6 aylık staj dönemini başarıyla tamamlamış olan gençlerin katılımı ile GLEP Mezun Kampı düzenlendi. Kampta teori ve uygulama kısımlarından oluşan atölyelere yer verilirken gençlik çalışmalarında aktif olan gençlerin ilgi alanlarına göre tercihte bulunabileceği atölyeler, alanında uzman eğitmenler tarafından verildi. İhtisaslaşmak isteyen liderler, Bağımlılıkla Mücadele, Dijital Öğrenme Araçları, Gençler için Eğitim Materyalleri Hazırlama, Gençler ve Çocuklar için Felsefe, Gençlik Liderliğinde Drama Teknikleri, Kayıp Yaşamış Gençler ile Çalışmak, Mülteci Gençler ile Çalışmak, Sosyal Medya Yönetimi, Proje Yazımı ve Yönetimi atölyelerinden kendilerine uygun olan atölyeyi seçerek eğitim aldı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen liderlerin, bu eğitimin ardından, şehirlerindeki gençlik çalışmalarında bilgi birikimleri ile sahada uygulamalara devam etmeleri bekleniyor.