GLEP Yeni Logosunu Arıyor!

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 15 Nisan 2022

TGSP olarak düzenlediğimiz Gençlik Liderliği Eğitim Programı için yeni logomuzu arıyoruz. 18-28 yaş arasındaki gençlerimizin logo tasarımını bekliyoruz. Son tarih 22 Temmuz 2022!

Genel Koşullar

Yarışma, amatör ve profesyonel tüm genç tasarımcılara açıktır. TGSP bünyesindeki personellerin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmaya katılım sağlayamaz. 18-28 yaş arasındaki gençler yarışmaya katılabilir. Yaş kriteri ay üzerinden değil yıl üzerinden belirlenmiştir, 1994 ve 2004 doğumlu her genç yarışmaya dahil olma hakkına sahiptir. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Her katılımcı en fazla üç eserle yarışmaya katılabilir. 

Teknik Koşullar

Eser vektörel olarak AI veya EPS formatında, PDF ve JPEG olarak mail adresine ve aşağıda yer alan adrese belirtilen formata uygun olarak basılı biçimde gönderilecektir. Vektörel çizim tabanlı programlardan birinde hazırlanmış olması gereken çalışmalar, 300dpi CMYK renk formatında çalışılmalıdır. Çizgi formları tamamen vektörel olmalıdır. Piksel tabanlı çalışmalar kabul edilmeyecektir. Her tasarım A4 (21 x 29,7 cm) ölçüsünde, 250 gr mat kuşe kağıt beyaz zemin üzerine kenar uzunluğu 15 cm’yi geçmeyecek şekilde, orta kısma hizalanarak yerleştirilecek, kağıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş renkli ve siyah-beyaz şekilleri, kısa kenarı 30 mm’den büyük olmayacak şekilde yerleştirilecektir. Çalışmalar paspartusuz biçimde, karton, fotoblok vb. malzemeye yapıştırılmadan sadece 250 gr mat malzeme ile baskı alarak teslim edilecektir. Teslim koşullarına uymayan logolar elenecektir. En fazla üç eserle katılımın mümkün olduğu bu yarışmada tasarımların hepsinin dosya adında rumuz yer almalı, katılımcılar belirledikleri rumuzu ayrıca basılı halinin arkasına yazmalıdır. Yarışma katılımcıları, tasarımlarının kendilerine ait olduğunu kabul beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar. Kopya olduğu anlaşılan içerik değerlendirme dışı bırakılacaktır. Gönderilen eserler yarışmadan sonra iade edilmeyecektir.

Rumuz 10 haneli olmalıdır. Rumuzun tamamı harflerden ve sayılardan oluşmamalıdır. Rumuzda isim ve soy isim yer almamalıdır.

Örnek: 123ab45cde

Birden fazla gönderilecek olan logo çalışmaları için rumuz sonuna ekleme yapılmalıdır. 

Örnek: 123ab45cde_logo1

123ab45cde_logo2

123ab45cde_logo3

Gönderim Koşulları

Katılımcılar gönderecekleri logo tasarımının dosyalarını öncelikle aşağıda belirtilen mail adresine iletilmelidir. A4 baskısını, yarışma şartnamesinin imzalı halini, yarışma başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurup imzalayarak zarf içine koyacaktır ve zarf üzerine belirlenen rumuz ile “Başvuru Formu” yazılmalıdır, haricinde bir yazı yazılmaması gerekir. Başvuru formu metnin sonunda mevcuttur.

Tasarımcı çalışmasında kullandığı fontlar dahil eserini bir A4 kağıdını geçmeyecek biçimde açıklayacak ve bu yazıyı hem basılı eserin bulunduğu zarfa koyacak hem de göndereceği maile Word veya PDF dosya olarak ekleyecektir.

Katılımcılar her zarfın üzerine 10 haneli harf veya rakamdan oluşan bir RUMUZ yazacaklardır. Zarfların üzerinde ve tasarımların üzerinde isim, imza veya ayırıcı hiçbir işaret bulunmayacaktır. 3 ayrı tasarım gönderilecek ise tek bir zarf içinde gönderilmelidir. Yarışmaya katılmak isteyenler çalışmalarını 22 Temmuz 2022 tarihi saat 17:00’a kadar TGSP Beylerbeyi adresine posta veya kargo yoluyla ulaştırmış olmalıdır. Gönderilen çalışmaların teslim tarihi esas alınacaktır ve belirtilen tarih/saat sonrası teslim edilen çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadaki gecikme ve hasardan TGSP sorumlu tutulamayacaktır. A4 formatında iletilen çalışmanın gleplogosunuariyor@gmail.com mail adresine iletilmiş olması gerekmektedir, iki aşamanın yerine getirilmediği çalışmalar da kabul edilmeyecektir. Mail gönderilirken kişiler konu kısmına belirledikleri rumuzu yazmalıdır. Mail içeriğine yalnızca “Sayın Yetkili, TGSP tarafından düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitim Programı Logo yarışmasına ekteki dosyalar ile katıldığımı tarafınıza bildiririm.” metni yazılması yeterlidir. Maile tüm dosyaların eksiksiz eklendiğinden (AI veya EPS formatı, PDF, JPEG) emin olunmalıdır.

Katılımcı, dereceye giren eserinin tam kullanım hakkını süresiz olarak TGSP’ye verdiğini peşinen kabul eder. Buna bağlı olarak katılımcı, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuatlar gereğince yarışmaya gönderdiği eserin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için TGSP’ye tam yetki/lisans verdiğini peşinen kabul beyan ve taahhüt eder. Ödül kazanan eserler TGSP’yi temsil edecek her türlü basılı materyal ve sayısal ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, matbu ürünler, pankart, afiş vb. ortam ve faaliyetlerde kullanılıp çoğaltılabilecektir. Bu bağlamda katılımcı, ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir. Katılım formunu imzalayan yarışmacılar, bu şartnamenin tüm koşullarını, yarışma şartlarını, Seçici Kurul ve TGSP tarafından alınan kararların tamamını peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Ödüller hak sahiplerine TGSP tarafından belirlenecek bir tarihte düzenlenecek ödül töreni ile takdim edilecektir. Yarışma ödülleri aşağıdaki gibidir. 

Birincilik Ödülü: 7.000 TL 

Mansiyon Ödülü: 1.000 TL 

Mansiyon Ödülü: 1.000 TL

Mansiyon Ödülü: 1.000 TL

Değerlendirme ve Seçici Kurul

  1. Seçici Kurul üyeleri TGSP tarafından belirlenecektir. 
  2. Seçici Kurul; dereceye girmeye hak kazanan ilk dört logoyu belirler. Tasarımların; Gençlik Liderliği Eğitim Programı’na uygunluğu, özgünlüğü, yarışma kriterlerine uygunluğu değerlendirilecektir. 

Yarışma Takvimi

Yarışma Başlangıcı: 15 Nisan 2022

Son Teslim Tarihi: 22 Temmuz 2022

Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: Ağustos 2022 

Sonuç İlan Tarihi: Ağustos 2022

Yarışmayı Yapan Kurum

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP)

Eserin Teslim Edileceği Adres ve İletişim

Katılımcılar tasarımlarını bu şartnamenin “Gönderim Koşulları” başlığında anlatıldığı biçimde hazırlayıp aşağıdaki adrese göndereceklerdir. 

Adres: Türkiye Gençlik STK’ları Platformu 

Beylerbeyi Mah. Beylerbeyi Çamlıca Cad. No:5 Üsküdar/İstanbul

Gençlik Liderliği Eğitim Programı web sitesi: www.tgspliderlik.com

E-Mail: gleplogosunuariyor@gmail.com

ŞARTNAME VE BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.