Gönüllülerden İdlib’deki savaş mağdurlarına destek ziyareti

  • Türkiye Diyanet Vakfı
  • STK HABERLERİ
  • 24 Mart 2021

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Kadın Kolları, gönüllülerle birlikte İdlib’de yetimleri ve savaş mağduru aileleri ziyaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfının İdlib’de bulunan yetim kamplarını, giyim mağazasını, okul ve “İyilik Konutlarını” ziyaret eden gönüllüler, hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan gıda ve yakacak yardımlarını savaş mağduru ailelere ulaştırdı. Ziyaretin ardından gönüllüler, Beytüsselam kampında yaşayan yetim ve savaş mağduru çocukların hazırladığı etkinliğe katılarak sevinçlerine ortak oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” temasıyla İdlib’de başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin korunaklı bir şekilde konaklaması için “İyilik Konutları” inşa ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin konutun tamamlanarak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren ailelerin sıcak bir yuvaya kavuşturulması hedefleniyor.

Ayrıca bölgede Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneği işbirliği ile yapılan 110 kalıcı konutta yetim, engelli ve dezavantajlı aileler konaklıyor.

Gönüllülerin Vakfın İdlib’te gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde görmesinin önemine değinen Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe, “Burada kadın gönüllülerimize çok ihtiyaç var. Yetim kamplarında yaşayan kadınları ve çocukları yaşadıkları travmadan çıkarmak için bu bölgeye daha çok proje destekli ziyaretler gerçekleştirecek ve üretilen projelere gönüllülerimizle destek vereceğiz.” şeklinde konuştu.