SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMI BAŞVURULARI AÇILIYOR!

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • HİBE ve FON ÇAĞRILARI
  • 02 Ocak 2021
  • Cemal Yüzbaşı

Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, sivil toplum kuruluşlarının “eğitim” alanında uygulayacağı projeleri bekliyor. Hibe Programı kapsamında alınacak online başvurular 4 Ocak 2021 itibarıyla başlayıp, 10 Şubat 2021 tarihinde sona erecektir.

14 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında toplam 173 projeye hibe veren Sabancı Vakfı, 2021 yılı hibe programı çerçevesinde; kadın, genç ve engellilere yönelik “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”“Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” amacıyla sivil toplum kuruluşlarından gelecek başvuruları değerlendirecektir.

Başvuru yapacak kurumların projelerinin, kadın, genç ve engelli bireylere yönelik ayrımcılıkla mücadele eden, bu çerçevede hedef kitlenin eğitim yoluyla güçlenmesini destekleyen çalışmaları kapsaması gerekmektedir. Ayrıca pandemi koşulları nedeniyle projelerin uzaktan eğitimin niteliğinin iyileştirilmesi ve uzaktan eğitime erişimin sağlanmasını destekleyici çalışmalar önermesi beklenmektedir.

Kurumların en az bir ortak ile başvurmaları gerekmektedir.

Projelerin en erken 26 Temmuz 2021 itibarıyla başlaması, en geç 25 Temmuz 2022 tarihinde son bulması ve temel faaliyetlerinin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Hibe Programı kapsamında proje başına verilecek hibe tutarı en az 100.000 TL, en fazla 300.000 TL olarak belirlenmiştir.

Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.sabancivakfi.org/tr/sosyal-degisim/2021-basvurulari