II. Abdülhamid Han Özel Sergisi

  • Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu
  • STK HABERLERİ
  • 21 Temmuz 2018

Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu, II. Abdülhamid Han Özel Sergisi hazırladı. GENÇKON, "Vefatının 100. Yılında Son Büyük Sultan II. Abdülhamid Han'ı Anlamak" adlı konferanslar serisi düzenledi.

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen konferanslarda II. Abdülhamid Han Özel Sergisi de açıldı. 

Vefatının 100. yılı sebebiyle Sultan Abdülhamid Han’ı daha iyi tanımak, yaptığı hizmetleri ve projeleri anlatmak amacıyla organize edilen “Son Büyük Sultan Abdülhamid Han’ı Anlamak” programları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye genelinde 52 farklı noktada gerçekleştirildi.

Programının özel gösterimi ise 3 Mart’ta Küçükçekmece – Yahya Kemal Gösteri Merkezi’nde halkın yoğun ilgisiyle düzenlendi. Program saat 20.00’da İstiklal Marşı ve Şam Emevi Camii Müezzini İbrahim Sufî’nin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı ve Semerkand Vakfı Genel Başkanı Yakup Alarçin’in duasıyla devam etti.

Genç-Kon Genel Başkanı Ahmet Sözbilir, Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Mehmet Besim Müftüoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı N. Bilal Erdoğan’ın açılış konuşmaları sonrasında oyuncu Bahadır Yenişehirli “Abdulhamid Han’ı Anlamak” başlıklı bir tiyatral gösteri sundu. Program tüm dinleyicilerin 3 dakika boyunca Mostar Dergisi Abdülhamid Han Özel sayısı okumasıyla devam etti. Şair-Yazar Dursun Ali Erzincanlı Kudüs ve İstimdat şiirlerini okumasından sonra oyuncu İsmail Hakkı “Abdülhamid’in Dilinden” isimli gösterimi ile sahne aldı. Program 150 kişilik Grup Ser’in Abdülhamid Han Marşı, Gafil Ne Bilir Er Meydanı, Tuna Nehri – Plevne ve Yeni Abdülhamid Han Marşını okumasıyla son buldu.

II. Abdülhamid Han Özel Sergisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://genckon.org/ii-abdulhamid-han-ozel-sergisi/