Medya Buluşmaları Toplantısı Gerçekleşti

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 18 Ekim 2021

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen Medya Buluşmaları toplantısı konvansiyonel ve yeni medyadan davetlilerin katılımı ile gerçekleşti

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen Medya Buluşmaları toplantısı platformumuzun yönetim kurulu üyeleri ile medya mensuplarını bir araya getirdi. TGSP’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan N. Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu toplantının gündemi Türkiye’nin Gençleri 2020 araştırması oldu.

Ceyhun Yılmaz’ın sunumu ile gerçekleştirilen toplantıda Gençlerin Genel Profili, Mutluluk Düzeyi, Koşullar-Beklentiler, Madde Kullanımı, Gündelik Hayat ve Boş Zaman Etkinlikleri, Eğitim, Bilim Okuryazarlığı ve Bilgi, Sosyal ve Ekonomik Hayat, Kültürel Dini Kimlik ve Değerler, İyi Yaşam Endeksi, Sosyal Medya Alışkanlıkları, STK İlişkileri, Mutlu Olmak İçin Gerekenler başlıkları hakkında gençlerin verdiği yanıtlar ele alındı.

Yapılan araştırmaya göre gençler mutlu olma nedeni olarak “Aile hayatı, Sağlık” nedenlerini gösterirken, mutsuz olma nedeni olarak “Ekonomik Durum, Gelecek Kaygısı” nedenlerini göstermekte. Araştırma ile ortaya konan verilere göre her 10 gençten 4’ü ise hayatının 5 yıl içinde daha iyi hale geleceğini düşünmekte. Gençlerin mutlu olmak için gerek gördükleri faktörlerin başında ise para yer almakta.

TGSP tarafından yapılan Türkiye’nin Gençleri 2020 saha araştırmasından iki yıl önce ise Türkiye’nin Gençleri 2018 saha araştırması gerçekleştirilerek araştırmanın ileri analiz çalışması gerçekleştirilmişti.