Sivil Toplum Kuruluşları Afet Bölgesinde

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 01 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle sivil toplum kuruluşları, depremin etkilediği illere maddi/manevi yardım için harekete geçti.

Depremin ardından afet bölgelerine destek için harekete geçen sivil toplum kuruluşları, sahadaki ihtiyaçları karşılamak adına organize olarak hijyen kiti, kuru gıda, su, kıyafet, çorba dağıtımı vb. yardımlarda bulundu. Depremden etkilenen bölgenin haricindeki illerden hazırlanan yardım kolileri, gönüllü ekipler aracılığıyla bölgeye gönderilerek dağıtıldı. Seferberlik ve yas ilan edilen bu süreçte, sivil toplum kuruluşları aktif şekilde sahada yer alırken Türkiye Gençlik STK’ları Platformu çatısı altında yer alan üye kuruluşların sahadan görüntüleri kameralara yansıdı. Gençlik Liderliği Eğitim Programı mezunları ve aktif dönemine devam eden gençler ise Kızılay’ın organizasyonuna dahil olarak sürece destek oldu. 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından artçıların yaşandığı, farklı bölgelerde de depremlerin meydana geldiği bu süreçte yardımlar devam ederken, gönüllülerin desteğiyle depremzedelere maddi desteğin yanında manevi destek için de çalışmalar devam ediyor.