TEKNOFEST Ankara’da Yeni Yarışma Heyecanı! DENEYAP Kart Robolig Yarışmasına Başvurular Başladı!

  • Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı
  • GÜNCEL HABERLER, STK HABERLERİ
  • 13 Eylül 2023
  • TEKNOFEST

Her yıl yüz binlerce gencin başvurduğu dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in teknoloji yarışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Her yıl yüz binlerce gencin başvurduğu dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in teknoloji yarışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye…

Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye Hedefiyle yolunda emin adımlarla ilerleyen TEKNOFEST yeni yarışması DENEYAP Kart Robolig Yarışması ile Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmaya devam edecek.

TEKNOFEST Ankara’da ilk kez düzenlenecek olan DENEYAP Kart Robolig Yarışması festival kapsamında robolig formatında düzenlenen ilk yarışma olacak.

Yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart’ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliğini yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen yarışma için başvurular başladı.

İlkokul-ortaokul, lise, üniversite ve üzeri yüksek lisans, doktora, açık öğretim seviyelerindeki öğrencilerin katılabileceği yarışma iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada yarışmacılar online sınava girecek. Birinci aşamada başarılı olan takımlar 30 Ağustos-03 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek TEKNOFEST Ankara’ya davet edilecek ve ikinci aşamada ilkokul-ortaokul seviyesindeki takımlar proje hazırlayacak, lise ve üniversite seviyesi ise belirlenen saha görevini yerine getirmeye çalışacak. 

Başvuruların 10 Ağustos 2023 tarihine kadar devam ettiği yarışmada toplam 270 bin TL ödül verilecek.

DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.