TGSP Sahne etkinliği 22 Mart 2024 Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 25 Mart 2024

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu’nun düzenlediği TGSP Sahne etkinliği 22 Mart 2024 Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) tarafından düzenlenen TGSP Sahne Sn. Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılımı ile 22 Mart 2024 tarihinde Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilmiştir. 

TGSP Sahne, Türkiye’de gençliğin gündemini yansıtan, gençlerin bakış açısını ön planda tutarak karşı karşıya olduğu zorlukları duyurmayı, gençlerin kendi hikaye ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlamayı ve gençleri alanında öncü isimlerle buluşturmayı hedefleyen bir etkinlik dizisidir. İstanbul özelinde programa katılım sağlayan 200 gencimiz ile birlikte Zeynep Eroğlu’nun moderatörlüğü eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılımıyla “İstanbul’da Yerel Seçimler” konusu üzerinde interaktif bir soru-cevap etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik sırasında katılımcılar, konuyla ilgili sorularını doğrudan konuklara yönlendirerek birincil ağızdan yanıtlar almış ve konuyu daha derinlemesine anlama fırsatı bulmuşlardır.

Etkinliğin moderasyonu ve proje koordinatörlüğünü üstlenen Zeynep Eroğlu projenin farklı konu başlıkları ve alanında uzman konuklar ile birlikte devam edeceğini belirtti. TGSP yönetim kurulu başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu programa katılım sağlayan gençlere şu sözlerle teşekkür etti: “İstanbul’da Yerel Seçimleri konuştuğumuz TGSP Sahne projesinin ilk etkinliğinde gençlerle bir araya geldiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Siz gençlerin seslerini duyurabilmek ve geleceğinizle ilgili konuları ele almak amacıyla bir araya geldiğimiz etkinliğimizde Türkiye’nin geleceğine dair görüşlerini paylaşarak bizlerle birlikte olan, programa katılım sağlayan tüm gençlerimize teşekkür ediyoruz.”

Etkinliğe konuk olarak katılan İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gençlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etmiş ve gençlerin geleceği ile ilgili  düşüncelerini anlamak için bu tür projelerin önemine vurgu yapmışlardır.