Tika “2018 Tecrübe Paylaşım Programı” Toplantısına Katıldı

  • Anadolu Öğrenci Birliği
  • STK HABERLERİ, SOSYAL
  • 17 Ağustos 2018

Tika Tecrübe Paylaşımı 2018 programı için bir araya geldik.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından THY, Anadolu Ajansı ve TRT iş birliğinde üniversite öğrencilerine küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amacıyla düzenlenen “2018 Tecrübe Paylaşım Programı”nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Tecrübe Paylaşım Programı’na, Anadolu Öğrenci Birliği gönüllüsü 23 üniversite öğrencisi katılacak. 17 farklı ülkeye gidecek olan öğrenciler, farklı coğrafyalardaki Müslümanlarla hemhal olma fırsatı yakalayacaklar.

Somali’den Özbekistan’a Namibya’dan Karadağ’a kadar birçok farklı ülkeye seyahat edecek olan öğrenciler gerek sağlık projelerinde gerekse eğitim ve kalkınma projelerinde çalışacak, TİKA’nın uzun vadeli destek projelerine katkı sunma imkanına erişecekler.

Toplantının açılışında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, TİKA’yı tebrik ederek, bugün gelinen noktada özellikle TİKA’nın merkezinde olduğu yurt dışı yardımlarla Türkiye’nin, dünyada bu konuda birinci sıraya yerleştiğini ifade etti.

Toplantının açılışında konuşan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ise, 30 ülkeye gidecek yaklaşık 500 öğrencinin, öncelikli olarak sağlık ve afiyet içinde kazasız, belasız, huzur içinde görevlerini yapıp, katkılarını sunup yurda geri dönmeleri için dua ettiklerini söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Çam, sözlerini, şöyle tamamladı:

“Amacımız her saniyemizi her dakikamızı ibadet şeklinde dolu dolu geçirerek oradaki insanlara mesajlar verebilmek, satır arasındaki mesajları da alıp ülkemize dönebilmek ve hayatımızda yepyeni bir süreci başlatabilmektir. Sivil toplum örgütleriyle birlikte yapmaya çalıştığımız hadisenin aslı ve özünde bir hedef aynılığı, niteliği vardır. Hedefimiz Allah’ın rızasını kazanmak ve bir şekilde oradaki mazlumun ihtiyaçlarını gidermektir. İnanıyorum ki sizler de bu minvalde gereken tüm hassasiyeti gittiğiniz yerlerde göstereceksinizdir.”

Günün sonunda Anadolu Öğrenci Birliği Dış İlişkiler Birim Başkanı Muhammed Fatih Eren seyahat öncesinde öğrencilerle bir araya gelerek bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Eren toplantıda yaptığı konuşmada, “Daha önce hiç gitmediğiniz ve görmediğiniz coğrafyalarda, hiç tanımadığınız insanlarla tanışacak, aynı dert ve gaye için çalıştığınızı göreceksiniz. Muhakkak bu da siz de ufuk ve deneyim anlamında çok farklı bir iz bırakacaktır” dedi.

Toplantı, hatıra fotoğrafının akabinde son buldu.