Türkiye Diyanet Vakfı Kur’an-ı Kerim ve Safahat dağıttı

  • Türkiye Diyanet Vakfı
  • STK HABERLERİ
  • 24 Mart 2021

Türkiye Diyanet Vakfı, İstiklal Marşının 100. Yılı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının da program düzenlediği Mehmet Akif Ersoy’un dizelerini kaleme aldığı Taceddin Dergahında Kur’an-ı Kerim ve Safahat dağıttı.

Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Gönüllü Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, gönüllüler ve Kırgızistan, Tayland, Cezayir, Somali, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Tacikistan ile Kazakistan’dan gelerek Türkiye’de eğitim gören Türkiye Diyanet Vakfı burslusu öğrencilerde katıldı.

Ankara İlahiyat Fakültesi 1. sınıfta eğitim gören ve Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında kalan Somalili Ayanle Abdiavale Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a Kur’an-ı Kerim ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un en önemli eserlerinden olan Safahat hediye etti. Şentop, Abdiavale ile bir süre sohbet ederek daha önce “Safahat”ı okumadığını öğrenen öğrenciden en kısa zamanda okuması sözünü aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı dolayısıyla günün anlam ve önemine binaen Taceddin Dergahında gönüllüler ve uluslararası öğrencilerle birlikte Kur’an-ı Kerim ile Safahat dağıttıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un asaleti, nezaketi ve zarafeti ile öğrencilere örnek gösterebilecekleri bir karakter olduğunu belirten Çetin, “Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın. İnşallah ülkemiz ilelebet payidar olacaktır. İstiklal Marşımızda bunun nişanesi olarak baş tacımız olacaktır. Öğrencilerimizde etkinliğimize katıldı. Bu vesileyle onlarında bilinçlendirilmesine katkı sağlamış olduk.” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim ve Safahat dağıtımına programa katılanlar ve Taceddin Dergahını ziyaret eden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.