Türkiye Diyanet Vakfından zekat seferberliği

  • Türkiye Diyanet Vakfı
  • STK HABERLERİ
  • 24 Mart 2021

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vatandaşların İslam’ın şartlarından biri olan zekat ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi için “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” temasıyla kampanya başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, hayır ve hasenatın toplumu kucaklayan yüzü, inanan insanların kardeşlik köprüsü aynı zamanda iyilik yapmanın en etkili yollarından birisinin zekat olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde infak duygusu yüksek hayırseverin zekat bağışlarını yurt içi ve yurt dışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmaya gayret ettiklerini belirten Açık, şunları kaydetti:

“Zekatın sadece ramazan ayında değil yılın her dönemi yapılabilecek bir ibadet olduğunu ve toplumda bu yönde bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatına doğrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekâtın doğru bir şekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok büyük önem taşıyor. Milletimizin zekât vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde Vakfımız, ‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ projesi kapsamında başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca kardeşimize zekatları güvenilir bir şekilde ulaştırıyor. Vatandaşlarımızın zekat ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlığının hesaplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olabilmek için zekathesapla.tdv.org adresi ve mobil uygulamamız araçlığıyla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Hayırseverlerimiz kolaylıkla zekatlarını bağışlayabilir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olabilirler.”