Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Genç Türkiye Forumu- 7’de Gündem: Gençlerin Kültür Sanat Algısı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 21 Şubat 2024

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen Genç Türkiye Forumu – 7 “Gençlerin Kültür Sanat Algısı” başlıklı program Sn. N. Bilal Erdoğan ve Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile 18 Şubat 2024 tarihinde Antalya Granada Luxury Belek Otelde gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu olarak düzenlenen Genç Türkiye Forumu GTF, Türkiye’de gençliğin deneyimlerini, ilgi alanlarını ve gündemlerini ele alan bir etkinlik dizisidir. Türkiye’nin 7 bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan etkinliğin yedincisi “Gençlerin Kültür Sanat Algısı” konusu ile Akdeniz Bölgesinden öğrenim gören/görmüş üniversiteli gençlerin katılımı ile Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Akdeniz Bölgesinde bulunan Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye illerinden 300’ü aşkın gencin katılım ile gerçekleştirilmiştir.

Gençlerin Kültür Sanat Algısı konusu ile yapılan saha araştırması ile belirlenen gündem maddeleri programa katılım sağlayan gençlerle çalıştay formatında ele alınarak sorun tespit, sorun analiz ve çözüm önerileri şeklinde üç aşamalı olarak incelenmiştir. Çalıştay sonrası elde edilen sorun ve çözüm önerileri genel müzakere oturumunda değerlendirilmiştir. Katılımcılarımız gençlere kulak vererek gençlerin sorunlarına yine gençlerle birlikte çözümler üretmişlerdir. Çalıştay ve müzakere sonrası çıktılar analiz edilerek bir rapor formatında kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, bu etkinlikle 2500'den fazla gence ulaşmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek gençlere şu sözlerle teşekkür etti: “Akdeniz’in her köşesinden gençlerin bir araya geldiği serinin son etkinliğinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Karar alıcılarla gençler arasında köprüler kurarak, geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Bu önemli çalışmanın bugüne kadar 2500’ü aşkın gençle bir araya gelerek gerçekleştirilmiş olması, bizi geleceğe daha umut dolu şekilde bakmaya teşvik ediyor. Katılım sağlayan tüm gençlerimize teşekkür ediyoruz.” Etkinliğe konuk olarak katılım sağlayan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, tarihi ve kültürel mirasımızın gün yüzüne çıkması için başlattıkları projenin detayları hakkında bilgi verirken; böyle kapsamlı bir etkinlikte gençlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Genç Türkiye Forumu – 7 “Gençlerin Kültür Sanat Algısı programı Sn. N. Bilal Erdoğan ve Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile 18 Şubat 2024 tarihinde Antalya Granada Luxury Belek Otel’de Oylum Talu’nun moderasyonu ile gerçekleştirilmiştir. 

Genç Türkiye Forumu hakkında detaylı bilgiye https://gencturkiyeforumu.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.