Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen Genç Türkiye Forumu 17 Aralık 2022 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilecektir.

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 23 Kasım 2022

Türkiye’nin tüm bölgelerinde hayata geçirilmesi planlanan Genç Türkiye Forumu’nun dördüncüsü Karadeniz Bölgesinden gençlerin katılım ile Samsun’da gerçekleştirilecektir.

Türkiye genelinde “Gençlerin Yükseköğretim Algısı” konusu üzerine gençler ile gerçekleştirilen anket sonuçları, yine gençlerin katılımı ile çalıştay formatında ele alınacak. Karadeniz Bölgesinde gerçekleşecek olan forum için Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak illerinden gençlerin katılım öngörülmektedir. 

 

GENÇ TÜRKİYE FORUMU NE KADAR YOL KAT ETTİ?

Genç Türkiye Forumu – 1 / Ege Bölgesi: Gençlerin Yurt Dışı Algısı konusu ile İzmir ilimizde 200’ü aşkın gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genç Türkiye Forumu – 2 / İç Anadolu Bölgesi: Gençlerin Mülteci Algısı konusu ile Nevşehir ilimizde 250’yi aşkın gencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genç Türkiye Forumu – 3 / Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Yeni Medya Algısı konusu ile Mardin ilimizde 300’ü aşkın gencimizin katılımıyla gerçekleşti. 

 

Türkiye’nin 7 bölgesinde tamamlanması planlanan Genç Türkiye Forumu’nun her programının ardından elde edilen çıktılar rapor haline getirilmektedir. Tüm Türkiye’de tamamlanan etkinliklerde elde edilen çıktılar ve raporların ilgilileri ile paylaşılacağı kapanış etkinliği düzenlenecektir. 

Genç Türkiye Forumu hakkında detaylı bilgiye https://gencturkiyeforumu.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.