Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP)’nun 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 08 Ocak 2024

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen 4. Olağan Genel Kurulu Sn. N. Bilal Erdoğan katılımı ile 6 Ocak 2024 tarihinde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu olarak hazırlanan 4. Olağan Genel Kurulu Üye kurumlarımızın yöneticileri ve gönüllüleri başta olmak üzere sivil toplum dünyasındaki yetkili kişilerin katılımı ile 6 Ocak 2024 tarihinde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Nur Haktan’ın sunuculuğu ile gerçekleştirilen program STK Kapasite Gelişim Eğitimleri Kitap Lansmanı ile başladı. Proje Yürütücüsü Doç.Dr. Ahmet Özdinç “Türkiye genelinde %10 oranında olan aktif STK katılımının artırılması ve mevcut kapasitenin geliştirilmesi amacıyla sivil toplum alanında faaliyet yürüten yönetici, çalışan, gönüllü ve yeni başlayanlar için bir eğitim programı oluşturulmuştur.” sözleriyle proje öyküsü ve tanıtımını yaptı. Proje ekibi ödül töreni ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 

İlim Yayma Mütevelli Heyeti Başkanı olan N. Bilal Erdoğan selamlama konuşmasında “Gençlik çalışmalarını gençler eliyle yapmalı, gençlere yaptırmalıyız.” ifadelerini kullandı. Özellikle gönüllü gençlerden ümitli olduğunu dile getirirken “Gençlerimizin toplumun genel yapısından bir farkı yok. Yani ileri yaştakiler milli, manevi değerlerimize ne kadar bağlıysa, gençlerimiz de o kadar bağlı.” ifadelerine yer verdi. 

Lansmanın ardından TGSP Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ragıp Yazıcılar TGSP’nin 2022-2024 Faaliyet Raporunu sundu. Faaliyet Raporunun ardından Divan Kurulu ile mutabakat metni düzenlemeleri sunuldu ve onaylandı. Yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin hangi STK’lardan olacağı sunulduktan sonra ise yeni dönemde de görevine devam eden TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmalarına gençlik alanında daha fazla çalışmalar yapılması hedefine vurgu yapan Ali Haydar Ustaosmanoğlu tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Program sonunda 2022-2024 döneminde Yönetim Kurulu Üyesi olarak TGSP çatısı altında görevlerini icra eden Yönetim Kurulu Üyelerine hediye takdimi gerçekleştikten sonra, Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri duyurularak toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.