Türkiye Gençlik Zirvesi 2021 Programı Ankara’da Gerçekleşti

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 20 Temmuz 2021

Türkiye Gençlik Zirvesi 2021 (TGZ), Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Genç nesillerin geleceğini kendisine dert edinerek gençliğin geleceğini inşa etmeye çalışan, gençliğin içinde bulunduğu sosyal ve psikolojik problemleri aşmasına yardımcı olmayı arzulayan ve bu doğrultuda gençlik ile alakalı çalışmalar yapan yapıların; kurumsal kapasite gelişimlerini öncelemek ve onların sahada daha nitelikli işler ortaya koymaları için yine kendi içinde birikimi olan kardeş kuruluşlardan istifade etmeleri amaçlanarak oluşturulan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun düzenlediği Türkiye Gençlik Zirvesi 2021 (TGZ), Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Zirve programına siyasi isimlerden sanatçılara, bürokratlardan akademisyenlere birçok isim katılım gösterdi.

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi’nin konuşması ile devam etti. Konuşmasına şiir dizeleriyle başlayan Ömer Faruk Terzi, platform olarak kapsamlı profil araştırmaları yapıldığından, rehber kitapçıkların yanı sıra liderlik programları ve kapasite artırıcı eğitimler verildiğinden bahsetti. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun bölge toplantıları gerçekleştirdiğine değinen TGSP Yönetim Kurulu Başkanı, “Nitelikli STK, Nitelikli Genç ve Nitelikli Toplum” vizyonu ile hareket edildiğini aktardı. 8 bin denekle gerçekleştirilen Türkiye’nin Gençleri 2020 araştırması verilerinden bahseden Ömer Faruk Terzi, gençlere güvenilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye Gençlik Zirvesinde konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin gençlerinin tüm insanlık için çalıştığını söylerken, genç fikirlerin ortaya konmasının yarınlar için daha da umut verici olduğunun altını çizdi. Gençleri desteklemenin heyecan ve onur verici olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Gençlik Zirvesi’nin gençler ve yarınlar için hayırlar, bereketler getirmesi getirmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

TGZ 2021 programı içinde yer alan Hür İrade adlı gösteri gerçekleştirildi. Hür İrade programının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Srebrenitsa Katliamına değinen Cumhurbaşkanı “Her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor” ifadelerini kullandı. “Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda yer alan tüm kuruluşlarımızın böylesine önemli bir Zirve’ye öncülük etmelerinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” cümlesini kullanan Cumhurbaşkanı, TGSP hakkında “Ülkemizin en kuşatıcı iş birliği zemini olan platform, kuruluşundan itibaren hayata geçirdiği projeler ile önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Nitelikli Genç Nitelikli toplum teması altında yürütülen çalışmalar hem gençlerimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın gelişimine niteliklerini artırmalarına katkı sağlamaktadır. Platformun en önemli özelliğinin yürüttüğü tüm faaliyetlerde birleştirici, bütünleştirici, gençlerimizin arasındaki kardeşliği güçlendirici bir anlayış ile hareket etmesi olduğunu düşünüyorum. Özellikle milli ve manevi değerleri gözeten sivil toplum kuruluşlarına yönelik algı operasyonlarının artığı dönemde platform bünyesinde tesis edilen dayanışmayı çok kıymetli buluyorum.” ifadelerini kullandı. Birlik beraberliğin önemine “Siyasette de sivil toplumda da sosyal hayatta da başarının anahtarı; birlik, beraberlik, vahdettir. Bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmektir.” cümlesi ile değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençlerin hassasiyetlerini, kaygılarını, beklenti, talep ve hedeflerini bilmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun yaptığı Türkiye’nin Gençleri araştırmasından bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu araştırmanın ufuk açıcı olduğunu belirtirken, çok farklı bir gençliğe sahip olduğumuza değindi. Bu raporun yol gösterici olduğunu söyleyen Sayın Cumhurbaşkanı, “Gençlerimizin ailevi değerlere sahip çıkmaları ve gelecekle ilgili ümitvar olmaları bu topraklara ve bağrından çıktıkları millete aidiyetlerinin güçlü olması son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı ve gençlerden ümitli olduğunu dile getirdi. 

Türkiye Gençlik Zirvesi 2021 Ödülleri takdimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan ve TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi ile gerçekleşti. Türkiye Gençlik Zirvesi Ödülleri’ne hak kazanan projelerin isimleri sırasıyla; Zorbalığı Engelle Projesi ile TÜRGEV, Bir El de Sen Uzat Projesi ile Bir Çocuk Bir Umut Derneği, Ticaret Mektebi Projesi ile Yedi Hilal Derneği oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye takdimi ardından Türkiye Gençlik Zirvesi 2021 programı fotoğraf çekimi ile sonlandı.