Türkiye Gençlik Zirvesi 3 Gündemi: Güçlü Yanım Türkiye

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 13 Mayıs 2023

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen ve ‘Güçlü Yanım Türkiye’ mottosu belirlenen Türkiye Gençlik Zirvesi 3 (TGZ 3) programı İstanbul Kongre Merkezi’nde, yaklaşık 3 bin gencin ve Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından düzenlenen ve 3 bine yakın gencin katıldığı Türkiye Gençlik Zirvesi (TGZ 3) programında gençlerin deneyimleri, ilgi alanları ve gündemleri ele alındı. İki yılda bir farklı tema belirlenen TGZ, bu yıl ‘Güçlü Yanım Türkiye’ temasıyla gerçekleştirilirken; ülkemizin güçlü geleceğine katkı sağlayan kişiler ön plana çıkarıldı. 

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen TGZ 3 programında, gençlik alanında faaliyet yürüten kurum temsilcileri, karar alıcılar, araştırmacılar, paydaş kurumlar ve 18-30 yaş aralığındaki gençler yerlerini aldı. Pelin Çift’in sunduğu programda konser ve ödül takdiminin yanında düzenlenen çeşitli etkinliklere ilgi yoğun oldu. 

‘Güçlü Yanım Türkiye’ teması doğrultusunda belirlenen kişilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül takdimi gerçekleştirildi. TGZ Ödülleri kapsamında, akademi alanında Semra Ünal Yıldırım, spor alanında İbrahim Çolak, yeni medya alanında Mehmet Ünal, teknoloji alanında Mert Yakıştır, mühendislik alanında Ecmel Demet, girişimcilik alanında Göktürk Yetim, sağlık alanında Aleyna Yıldız ve Gençlik Liderliği Eğitim Programı kapsamında Neslihan Atasever ve Muhammed İlik ödül aldı. Aynı zamanda TGZ Vefa Ödülleri; Şehit Binbaşı Oğuzhan Adalıoğlu adına Eşi Sevim Adalıoğlu, Atakan Adalıoğlu ve Gökhan Adalıoğlu’na, Beşir Derneği Arama Kurtarma sorumlusu (merhum) Metin Doruklu adına Faruk Affan Doruklu’ya takdim edildi. Ödül alanlar arasında yer alan Aleyna Yıldız, yaptığı konuşmada “Türk gençliğinin en güçlü yanı, devletidir, milletidir, Türkiye’dir!” sözlerine yer vererek devletin önemini vurguladı. 

TGZ’nin ev sahibi olan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, gerçekleştirdiği konuşmada ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Gençlik’ diyerek burada gençlerin rolünün önemli olduğunun altını çizdi. Nitelikli Genç, Nitelikli STK, Nitelikli Toplum sloganı ile bilinen Türkiye Gençlik STK’ları Platformu, bu programla birçok kurum, kuruluş ve gence ulaşmış oldu.