Ülke Tanıtım Programında Bosna-Hersek’i Tanıttık

  • Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
  • STK HABERLERİ
  • 07 Ağustos 2018

TİKA Bosna eski Koordinatörü Davut Nuriler, Bosna Konulu sunum yaptı.

02 Aralık 2017 Cumartesi günü İMH Genel Merkezi Bahariye Mevlevihanesi’nde yapılan programa öğrenci, esnaf ve misafirlerden oluşan üç yüz civarında Balkan gönüllüsü katıldı.

Bosna konulu şiirler ve ezgilerin seslendirildiği, Bosna’nın tarihi, kültürü ve coğrafyasını tanıtan sunumların ve konuşmaların yapıldığı programda, ayrıca Ensar Vakfı temsilcisi Selma YEŞİL, (OİC International Program) İslâm “İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı” hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Sunumunda, yabancı öğrencilere Türkiye’deki saygın şirketlerde staj yapmaları için yardımcı olmaya ve rehberlik yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Saat 19,00’da yapılan yemek ikramının ardından program Kur’an tilaveti ile başladı. Balkanlı öğrencilerimizden Faris CHAJİC Rahman Suresinden bir pasaj okudu.

Programda, Mustafa KURUPALİA “Bosna’nın Sosyolojisi” üzerinde durdu. Konuşmasında, Osmanlının dağılmasından sonra ümmet coğrafyasında olduğu gibi, nesiller arasında kopukluklar olduğunu, Bosna Hersek’de de kollektif bir şuurun kalmadığına dikkat çekti.

Bir başka konuşmacı Mirza COHADZİÇ ise, “Geçmişten Günümüze Bosna” konulu güzel bir sunum yaptı.

Programda BESADER Başkan Vekili Semih ŞENKARDEŞLER de söz aldı. Misafirleri selamladıktan sonra, kısaca bu yıl verilecek öğrenci bursları konusuna temas etti ve öğrencileri bilgilendirdi.

Son olarak programın onur konuğu Davut NURİLER kürsüye geldi. Konuşmasında Osmanlı Devleti zamanından bugüne gelene kadar Boşnakların çektikleri sıkıntıları, sürgünleri ve acıları özetledi. Kendisinin de eski Yugoslavya’dan Türkiye’ye sürülen Boşnaklardan biri olduğunu ve tarihi süreç içerisinde yaşanan bütün bu zorlukların ve gösterilen mücadelenin geTİKA Bonasnç nesillere anlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Aliya İZZETBEGOVİÇ’in çok önemli bir lider olduğuna ve gençlerin mutlaka onun hayatından dersler çıkarmaları gerektiğine ilişkin nasihatlerde bulundu.

Türkiye’de okuyan Boşnak gençlerden oluşan kalabalık bir ilahi grubu Boşnakça ve Türkçe ezgilerle geceye renk kattılar ve izleyicilerden bol alkış aldılar.