‘1 iyilik 1 fidan’ kampanyasına harçlıklarını bağışladılar

  • GÜNCEL HABERLER
  • 26 Ekim 2020

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt genelinde özellikle yangın ve afetler sonucu kaybedilen ormanlar için başlattığı “1 iyilik 1 fidan” kampanyasına Kepez’in miniklerinden destek geldi. Şafak Mahallesi’ndeki Turgut Reis Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları vatanımızın her köşesinin yeşillendirilmesi için bağışladılar.

Miniklerin bağış sevincine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Kepez İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu ve KONESKOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak ortak oldu.

Küçük çocukların duyarlı hareketinden dolayı teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Yeryüzünde iki türlü insan var. Birisi imarı ihya eder, güzellikleri büyütmeye çalışan, diğeri de yakıp yıkan, yok eden halis ruhlar var” dedi. Yıllar yılı emek emek yetişen ormanların bir kıvılcım ile yok olduğunu söyleyen Başkan Tütüncü, “En önemli şey bizden sonraki nesillere güzellikleri anlatabilmek. Bu yüzden bütün din görevlisi kardeşlerimizin bu anlamdaki özverili çalışmalarının desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Burada önemli olan şey yaptıkları bağış miktarı değil, onları biz hangi güzelliğe kanalize ediyoruz? Onlar önemli. Bütün din görevlisi kardeşlerimize, hoca hanımlara, bu işi önemseyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

KOCA YÜREKLİ MİNİKLERE ÖDÜL

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuklara seslenip “Çocuklar biz size çok teşekkür ediyoruz. Buradaki herkes size çok teşekkür ediyor. Sevgili çocuklar hepinizi çok seviyoruz ve hepinizi kocaman alkışlıyoruz” diye konuştu. Tütüncü, daha sonra kendileri küçük, yürekleri büyük miniklere bebek ve oyuncak araba hediye etti.