Arakan’ın Geleceğini Birlikte Yazalım

  • Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu
  • STK HABERLERİ
  • 21 Temmuz 2018

Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu ve Genç Beşir olarak “Bir öğrenci de sen okut” sloganıyla yola çıktığımız “Arakan’ın Geleceğini Birlikte Yazalım” projesi kapsamında Arakan’da 300 öğrenci kapasiteli okul yapıyor ve öğrencilerin tüm eğitim giderini karşılıyoruz.

Arakan’da yapılan silahlı saldırılar sonucu katliamların, işkence ve baskıların alevlenmesi üzerine binlerce insan hayatta kalabilmek için Bangladeş’e kaçmak zorunda kaldı. Hâlâ hayatta kalabilmiş olmaktan başka hiçbir şeyleri olmaya çocuk, kadın, ihtiyar Müslüman kardeşlerimiz, günlerce aç ve susuz bir şekilde yalın ayak yürüyerek Bangladeş’e ulaşıyor.

Bölgeye yönelik yardımlarına beş yıldır hız kesmeden devam eden Beşir Derneği, Arakan’da yapılan son katliamların ardından köylerinden çıkarak ölüm pahasına nehirlerden, dağlardan, ormanlardan yalın ayak, aç ve susuz bir şekilde geçip Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan ailelerin acılarını biraz olsun dindirmek adına bölgedeydi.

Beşir Derneği gıda dağıtımı, sağlık hizmeti gibi yardımları Bangladeş’teki kamplarda yaşayan Arakanlılar’a ulaştırdı. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla Müslüman kardeşlerimizin bir nebze de olsa yüzleri güldü.

Şimdi sıra eğitimde. Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu ve Genç Beşir olarak “Bir öğrenci de sen okut” sloganıyla yola çıktığımız “Arakan’ın Geleceğini Birlikte Yazalım” projesi kapsamında Arakan’da 300 öğrenci kapasiteli okul yapıyor ve öğrencilerin tüm eğitim giderini karşılıyoruz. Proje kapsamında bir öğrencinin toplam eğitim masrafı 1000 TL’dir.

Siz de ARAKAN yazıp 4032’ye göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca www.besirdernegi.org.tr internet adresinden veya 0216 375 40 42 numaralı çağrı merkezini arayarak da bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Banka hesabımıza Arakan açıklamasıyla bağışta bulunabilirsiniz.

IBAN: TR 1000 0100 1728 5746 1050 5102