Genç Hareket Konya Pusula Okuma Kulübü Etkiliğinde Tembihnameyi Ağırladı

  • Genç Hareket
  • STK HABERLERİ
  • 17 Ocak 2019

Tembihname ’’Zor Zaman Yiğitleri’’ tiyatro gösterisi Selçuklu Kongre Merkezinde yaklaşık 2000 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketinin gençlik yapılanması Genç Hareket,İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve SEDEP’in Ortaklaşa düzenlediği Tembihname ’’Zor Zaman Yiğitleri’’ tiyatro gösterisi Selçuklu Kongre Merkezinde yaklaşık 2000 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Program İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem CEYLAN’ın açılış konuşması ile başladı.

Ceylan, İnsan ve Medeniyet Hareketi Gençlik Organizasyonu olan Genç Hareketimizin geçen sene Milli Eğitim Bakanlığımızla yapmış olduğu protokol çerçevesinde Türkiye genelinde pusula okuma kulübü etkinliği adı altında bir kısım faaliyetler yürütüyor. Biz bu faaliyeti sizlere Yönümüzü pusula ile bilgiyi okuma ile elde edeceğiz düsturu ile hareket ediyor etkinliklerimizin merkezine de kitap okumayı yerleştiriyoruz. Program kapsamında Konya da 25 lise de 1000 gence ulaşarak belirlemiş olduğumuz kitapları okuduk ve haftalık olarak kritiklere gerçekleştirildik. Ayrıca, halı saha turnuvası ve sosyal etkinliklerle gönül bağı kurduk dedi.

İMH Konya Başkanı Adem Ceylan, insanlığı karalıklardan aydınlığa çıkarmak üzere kitap gönderen rabbimiz kitabını kılavuz olarak bize tanıtıyor, insanlık ilk gününden kıyamet kopuncaya kadar bir kılavuzluğa, yön bulmaya ihtiyaç hissediyor. İçinde bulunmuş olduğumuz zaman diliminin karmaşıklığı kautikliği hepimizin malumu, hal böyle olunca pusulaya, bize yönümüzü gösterecek sahici pusulalara ihtiyacımız var. Bu sebeple İnsan ve Medeniyet Hareketi içinde bulunmuş olduğumuz çağdaş karanlık dünyayı aydınlatacak pusulalar etrafında, kitaplar etrafında bir araya gelmeye davet ediyor dedi.

İMH Konya Başkanı Adem CEYLAN’ın ardından kürsüye gelen Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY kürsüye geldi.

Gürsoy; O ‘’oku’’ buyurdu hepimiz okuyoruz okuyacağız. Hz. Peygamber AS. Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz buyurdu. Her gün her gece yeniden dirileceğiz yeniden bir dünya kurgulayacağız ve kendimizi zihnimizi medeniyetimizi inşallah hep birlikte yenileyeceğiz. Yeniden yerli ve milli ruhunu tüm hücrelerimize yansıtarak geleceğin büyük Türkiye’sini sizler oluşturacaksınız, bu anlamda ümitvarız, gönlümüz, ümidimiz beklentimiz sizlerle ve sizlerle büyük Türkiye büyük Dünya da yerini alacak Allah’ın izni ile dedi.

Son olarak kürsüye gelen Konya Milletvekili Ahmet SORGUN konuşmasında Mehmet Akif ERSOY şiirinden alıntı ile konuşmasına başladı.

Sorgun, Mehmet Akif Şiirinde ‘’Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak. Alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak.’’ Geleceğimizi asla karanlık görmüyoruz, geleceğimiz aydınlıktır Allah’ın izniyle sizlerin sayesinde dedi.

Ahmet Sorgun öğrencilere seslenerek, 40-50 yıl öncesine öğrencilik yıllarıma gittim, okuduğum kitapları tek tek hatırlıyorum, yazdığım hikayeleri, girdiğim yarışmaları tek tek hatırlıyorum. İnsan işte buralarda yetişir, iyi ki bu programdasınız, iyi ki boş vermiş değilsiniz, iyi ki sizler varsınız, sizler sayesinde geleceğimiz emin ellerde dedi.

Tembihname’nin Zor Zamane Yiğitleri Tiyatro Gösterisi ile son buldu.