GLEP 6 Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampını Tamamladı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 01 Mart 2023

Gençlik çalışmalarında aktif olan gençlere yönelik düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitim Programının (GLEP) altıncı dönemi Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampı ile Antalya’da başladı.

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı paydaşlığında gerçekleştirilen Gençlik Liderliği Eğitim Programı 6. Dönemi Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampı ile başladı. Yeni döneminde 16 ilde (Aksaray, Aydın, Bayburt, Bartın, Burdur, Bingöl, Denizli, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karaman, Niğde, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Zonguldak) açılan eğitim programının yoğunlaştırılmış eğitimi Antalya’da gerçekleştirildi. 4-9 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 298 gencin katıldığı bu eğitimde lider adayları; Gençlik Liderliğinde Hikâye Anlatıcılığı, Sanat Atölyesi, Grup Davranış Yönetme, Ders Sunum Planı Hazırlama, Etkili Sunum Becerileri, Gençlik Liderliğinde Drama Farkındalığı, Kişilik Yapılanması, Bir Gençlik Grubu Kurmak ve Sürdürmek isimli atölyelerden eğitim alarak Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampını tamamladı. Kampta eğitim alan gençlerin illerine döndüklerinde bir gençlik grubu kurarak liderlik yapmaları bekleniyor. 

Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampı’nın ardından katılımcıların, Haziran ayının sonuna kadar Takip Eğitimleri kapsamında mentör oturumları, seminerler ve staj aşamalarını eksiksiz tamamlaması bekleniyor. Süreci başarı ile tamamlayan gençler ise Gençlik Çalışanı Belgesi almaya hak kazanacak.