GLEP 7 Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampını Tamamladı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 13 Eylül 2023

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı paydaşlığında hayata geçirilen Gençlik Liderliği Eğitim Programı 7. Dönemi Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde başladı.

Yeni döneminde 1211 aday önerisi ile 13 ilde (Amasya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Hakkari, Iğdır, İstanbul, Kırşehir, Kilis, Yalova, Yozgat) açılan eğitim programının Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampı 24-29 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

266 lider adayının katıldığı bu eğitimde liderler; Kişilik Yapılanması, Grup Davranışı Yönetme, Etkili Sunum Becerileri, Ders Sunum Planı Hazırlama, Bir Gençlik Grubu Kurmak ve Sürdürmek, Hikaye Anlatıcılığı ve Grup Oyunları, Sanat atölyesi, Gençlik Liderliğinde Drama Farkındalığı isimli atölyelerden eğitim alarak Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampını tamamladı. 

Eğitim sürecinde atölyelerin yanı sıra akşam saatlerinde düzenlenen seminerler ile katılımcılar TGSP yönetim kurulu ve öncü isimler ile bir araya gelme fırsatı buldular.

Eğitim kampını tamamlayarak illerine dönen katılımcılardan, illerinde bir gençlik grubu kurarak liderlik yapmaları bekleniyor. Katılımcıları Aralık ayının sonuna kadar gençlik çalışması stajı, mentörlük oturumları ve seminerler bekliyor. Süreci başarı ile tamamlayan liderler eğitim sonunda Gençlik Çalışanı Belgesi almaya hak kazanacak.