TDV Gençlik Fuarında STK’lar Bir Araya Geldi

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu, Türkiye Diyanet Vakfı
  • TGSP HABERLERİ
  • 18 Mayıs 2022

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından düzenlenen ve 39 sivil toplum kuruluşunun katılım sağladığı 8. TDV Gençlik Fuarı 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

TDV Gençlik Fuarı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açılışı gerçekleştirilen TDV Gençlik Fuarı’nın bu dönem teması “Denge ve Alem” olarak belirlendi. Belirlenen tema doğrultusunda sivil toplum kuruluşları birçok etkinlik ve söyleşi düzenledi. Çevre kirliliği, iklim krizi, ekolojik dengenin bozulması, savaşlar vb. küresel sorunlar hakkında farkındalık oluşturulması hedeflenen fuarda, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu stant açan STK’lar arasında yerini aldı. TGSP’ye üye STK’ların da bulunduğu fuar üç gün boyunca aktif ilgi gördü.

TGSP, belirlenen tema doğrultusunda farkındalık oluşturmak adına Kağıt Yapım Atölyesi gerçekleştirdi. Geri dönüşüm kağıtlar ile gerçekleştirilen atölyeye küçük, büyük herkes ilgi gösterdi. Fuarın son günü ise “Alemde Dengede miyiz?” söyleşisi, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile gerçekleştirildi. Tarhan, konuk olarak katıldığı söyleşide küresel sorunlar üzerine kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

TDV Gençlik Fuarı’nda bulunan STK’lar 15 Mayıs Pazar akşamı gerçekleştirilen konser ile son etkinliğe katılmış oldu. Konserin ardından ise kapanış programı ile katılım sağlayan STK’ların temsilcilerine belge takdimi gerçekleştirildi.