GLEP 3 Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimini Tamamladı

  • Türkiye Gençlik STK'ları Platformu
  • TGSP HABERLERİ
  • 05 Eylül 2021

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu, Gençlik Liderliği Eğitim Programının (GLEP) üçüncü dönemine Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi ile başladı.

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı paydaşlığında hayata geçirilen Gençlik Liderliği Eğitim Programı, 2. döneminin mezunlarını verirken 3. dönemini de Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi ile başlattı.

1880 aday önerisi alarak 14 ilde (Adana, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Şırnak, Tokat) başlatılan eğitim programının Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı kampüsünde 22-28 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Lider adayları; Hikâye Anlatıcılığı, Sanat Atölyesi, Grup Kimliği Oluşturma, Grup Davranış Yönetme Ders Sunum Planı Hazırlama, Etkili Sunum Becerileri, Gençlik Liderliğinde Drama Farkındalığı, Kişilik Yapılandırması, Takım Oyunları ve Gençler için Eğitim Programları Hazırlama atölyelerinden eğitim alarak Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimini tamamladı. Eğitimde atölyeler haricinde akşam saatlerinde düzenlenen seminerlere yer verildiği gibi katılımcılar ile TGSP Yönetim Kurulu ve öncü isimler sohbet etmek üzere bir araya getirildi. 

Yoğunlaştırılmış Kamp Eğitimini tamamlayan katılımcıları, Aralık ayının sonuna kadar staj, mentör oturumları ve seminerler bekliyor. Süreci başarı ile tamamlayan genç liderler ise sertifika almaya hak kazanacak.